tirsdag 31. mai 2011

Steampunk - notisbok

Jeg har kost meg med å "steampunke" en enkel notisbok. Det ble en gave til mine 17-årige niese, som nettopp fikk sin første symaskin. Og da er det jo greitt å ha en bok til å notere idèer og rable ned skisser.
Boken kjøpte jeg hos Panduro. Først ble den malt med akrylmaling i svart, sølv og rødlilla. Jeg dro malingen utover med et gammelt plastkort, og lot det ligge i litt tykke lag innimellom. Brukte også en blondeserviett som mask for å lage litt mønster. Lot boken tørke helt før jeg fortsatte.
Midt på limte jeg en bit av et målebånd. Bokstavene er thickers. Og pynten ellers er en salig blanding av chipboard, grungeboard, metall og plastikk. De delene som var i helt upassende farger ble sprayet med sølvmaling først.
Så limte jeg delene fast med Glossy Accent og malte over med mer akrylmaling.
Noe av pynten er fra Tim Holtz. Ellers har jeg rasket med meg mye fra skuffer og skap, mitt eget scrapperom og mannens hobbyrom. Har prøvd å finne ting som passer til bokens sy-tema.
Når jeg var fornøyd og malingen var tørr, så satte jeg boken på høykant. Og sprayet den med mengder av Color Wash og Glimmermist. Helst så mye at det renner nedover i striper.
Og så bandt jeg noen båndremser rundt spiralen.
Boken er sterkt inspirert av kurset som Lenemor holdt på Papirfesten. Vi laget en lignende bok da, og jeg fikk straks idèen til å lage denne. Og det var et prosjekt jeg virkelig storkoste meg med :-)

4 kommentarer:

TanySol sa...

Awesome work!!!!!!!!!!!!!

Pauline sa...

Knallstilig!!
Tipper mottakeren blir glad for denne! :-)

Malin a.k.a. Boop sa...

Kjempestilig! Jeg tror kanskje jeg kommer til å ha denne litt i tankene når jeg skal bruke mine tannhjul :))

Line sa...

Råstilig bok.